Stall Raggalita

Sirlig

Stall Raggalita er en sentrumsnær stall like utenfor Tromsø by.

 

Vi ønsker å ta i mot privatpersoner, firmagrupper eller institusjoner som på en eller annen måte har behov for et opplegg utendørs, plenty med frisk luft, kontakt med dyr og balansetrening.

 

Også turister eller turryttere som vil på en liten veiledet tur på hesteryggen er velkomne.

Vi tar i mot mennesker med behov for ekstra støtte eller dyreassistert aktivitet både av miljøterapeutisk karakter eller av fritidsbetonte behov. Det er også mulig å få et skreddersydd opplegg i samarbeid med Salt Opplevelse, med fisketur, hvalsafari eller annen aktivitet til sjøs.

 

Vi ønsker å fremme bevegelse og god helse, en sunn holdning både kroppslig og til sinns.

Vi vil inspirere til fysisk bevegelse. Det gjør vi gjennom ridning, ved å være sammen med dyr, eller andre passende aktiviteter i friluft.

Hesten i sitt ESS - De 5 s´ene:

 

STALL - SAMARBEID - SAMVÆR - SPENNING - SUNNHET

 

 

STALL: Stallen er en arena som oppfordrer til utendørs aktivitet og bevegelse.

Vi finner tilbake til bonden i oss for å tilrettelegge for dyrene. Stallen som arena i seg selv innbyr til aktivitet og utfoldelse.

 

SAMARBEID: Én holder, én børster, én rir og én leier. Fordeling av oppgaver på stallen og samholdet i dette fremmer sosial kompetanse. I tillegg må en lære seg å samarbeide med et dyr som ikke kan snakke verbalt, det gir god tålmodighetstrening. Samarbeidet skjer to veier - i mellom mennesker på stallen og mellom menneske og hest.

 

SAMVÆR: Hesten tilbyr et unikt samvær. Du er ikke alene, men du kan være med deg selv på en helt egen måte i samvær med hesten. I samvær med hesten speiles vi som mennesker og kan oppleve en helt annen side av oss selv.

 

SPENNING: Hvem tør påstå at et dyr på mange hundre kilo ikke gir spenning når vi omgås med det? I sær når vi for eksempel gallopperer i høy hastighet (visste du at en hest kan løpe i opptil 60 km i timen?) Eller når vi snørekjører bak den med rulleskøyter på, eller kanskje ski? Eller når vi får hesten til å hoppe over et hinder mens vi svever med på ryggen dens? Eller når vi turner på hesteryggen! Dette fremmer igjen mestring når vi klarer det! For noen kan det være et stort spenningsmoment det å leie en hest. For andre er det spenning nok å få stryke på en hestemule for første gang...

 

SUNNHET: Hest er en sunn fritidsaktivitet fordi den stimulerer både psykisk og fysisk. Både stallarbeid og ridning bygger opp kjernemusklatur og gjør oss fysisk bedre utrustet. Å være i stallen med ulike oppgaver innby ofte til flyt. En tilstand av flyt kan innebærer at man er motivert, tilfreds og går i ett med selve aktiviteten man holder på med slik at man glemmer seg selv og føler at man lever i nuet. Utfordringene aktiviteten krever er i overensstemmelse med de forutsetningene man har for å mestre det. Forskning viser at vi blir bedre utrustet psykisk av å holde på med hest.

 

Tilbakemeldinger fra tidligere elever og naboer, klikk på bildene for å se de større: